26.07.2021 02:58
Home Ide Kendveshtrim

Kendveshtrim

ANALIZA/ A mundet Biden të zgjidhë gjëegjëzën e Koresë së Veriut?

Nga Robbie Gramer/ Pesë muaj tashmë në detyrë, Presidenti i SHBA Joe Biden i ka duart plot me k riza të politikës së jashtme....

ANALIZA/ Gjeopolitika e ndjeshmërisë

Nga Stephen M. Walt/ Shtetet k onkurrojnë dhe l uftojnë për shumë arsye, dhe nganjëherë këto arsye janë mjaft të qarta për protagonistët. Por...

ANALIZA/ Politika e Rusisë e vendos Biden nën p resion në të gjithë Evropën

Nga Robbie Gramer dhe Jack Detsc/ Pas katër viteve të qëndrimit të pajtueshëm të Presidentit të SHBA Donald Trump ndaj Rusisë, administrata e Biden...

ANALIZA/ Italia ka mësuar një mësim të a shpër mbi Kinën

Nga Ludovica Meacci/ Kur Italia nënshkroi një memorandum mirëkuptimi që mbështeste Nismën e Rripit dhe Rrugës të Kinës në 2019, Kryeministri i atëhershëm Giuseppe...

ANALIZA/ Çfarë po përpiqet t’u tregojë Koreja e Veriut SHBA-ve?

Nga Mitch Shin/ Që kur Kim Jong Un, udhëheqësi i Koresë së Veriut, nxiti vendin e tij që të jetë i përgatitur njëkohësisht për...

ANALIZA/ Partia Komuniste e Kinës në 100 vjetorin e saj: sekreti i jetëgjatësisë së...

Më 1 korrik, Partia Komuniste e Kinës do të festojë 100-vjetorin e lindjes. Ajo e ka quajtur gjithmonë veten si "të madhe, të lavdishme...

ANALIZA/ Bashkimi Evropian: Prodhim Made in America

Nga Big Mac në b ombën b ërthamore, lista e arritjeve të Amerikës në shekullin e 20-të është e gjatë. Në një periudhë të...

ANALIZA/ Gaza dhe Nagorno-Karabakh ishin grimca të së ardhmes së k onfliktit

Nga Jason Crabtree/ Në vitin 2020, një l uftë në Kaukaz, e padukshme për shumicën e amerikanëve, v rau rreth 6,000 njerëz, p lagosi...

ANALIZA/ Amerika thotë se është kthyer, po ku janë Ambasadorët e saj?

Disa njerëz të rëndësishëm nuk mund të shiheshin askund kur Joe Biden preku Evropën javën e kaluar në udhëtimin e tij të parë jashtë...

ANALIZA/ A ka ndonjë p ërplasje në horizontin e marrëdhënies SHBA-Indi?

Nga Mike Watson/ Siç konfirmoi Zv/Presidentja e SHBA Kamala Harris në bisedën e saj të fundit me Kryeministrin indian Narendra Modi, duke pasur parasysh...