Apple dëshiron që iPhone të zëvendësojë çelësat e automjetit tuaj. Kompania e teknologjisë njoftoi në Konferencën e saj vjetore të zhvilluesve në të gjithë botën, ose WWDC, një veçori të re që përdor smartphone për të ndezur dhe nisur një makinë. Ndërsa ambicia disavjeçare e Apple për të ndërtuar automjetin e saj nuk është materializuar, sistemi i tij CarPlay është në dispozicion në 97% të makinave të reja, sipas kompanisë.

Apple së pari do ta përdoret si çelës në automjetet BMW Seria 5 e vitit 2021, por dëshiron ta zgjerojë atë në modelet e tjera të makinave. Emily Schubert, menaxherja e vjetër e Apple në inxhinierinë e përvojës së makinave, demonstroi se si një shofer mund të hap dorezën e derës me iPhone-in e tyre. Pastaj shoferët vendosin iPhone në jastëkun e karikimit dhe shtyjnë butonin e ndezjes për të filluar makinën. Teknologjia Apple mbështetet në atë që njihet si Komunikimi në Fushën e Afërt, e cila lejon që pajisjet brenda disa centimetrave të njëra-tjetrës të shkëmbejnë të dhëna pa tel. Apple planifikon të kalojë në përdorimin e një teknologjie të ndryshme, ultra-broadband, e cila do të lejojë zhbllokimin nga distanca më të mëdha. Një iPhone mund të mbetet në xhepin ose çantën e shoferit.

Pronarët e BMW gjithashtu do të jenë në gjendje të ndajnë çelësin virtual të makinës me miqtë përmes iMessage. Volvo ofron një shërbim të ngjashëm, në të cilin çelësat mund të ndahen me smartphone. Apple është duke punuar me grupe standardesh për të hapur rrugën e zgjerimit të teknologjisë në më shumë makina. Federighi tha se pret që të ketë mbështetje për standardin e ri ta zgjerojë në automjetet e reja vitin e ardhshëm. Në maj, një grup industrish, njoftuan një mënyrë të standardizuar për të ruajtur çelësat dixhital. Anëtarët e saj përfshijnë automobilistë të mëdhenj dhe kompani të teknologjisë si Apple, BMW, GM, Honda, Hyundai, Samsung dhe Volkswagen.