23.04.2024 06:34
Home Autoktonet

Autoktonet

Hora e Arbëreshëve, një pikëtakim mes shqiptarëve nga të gjitha trevat

Piana degli Albanesi, një qytezë arbëreshe vetëm 35 minuta larg Palermos në Siçili, po zbulohet së fundmi si një destinacion shpirtëror edhe nga shqiptarët e...

Dosja e Sigurimit, për intelektualët e njohur antikomunistë: Alfred Ashiku dhe Jani Temo, të...

Nga Agustin Mirakaj Në vitet e para pas Luftës së Dytë Botërore, ndër drejtimet prioritare të punës së pushtetarëve në Shqipëri, ishte shtypja e çdo...

“Qëndrimi i tij s’ka qenë i mirë, ka zhvilluar aktivitete armiqësore”/ Survejimi i gjeneralit...

Sot në 105 vjetorin e lindjes të Rrahman Përllaku, ish- gjeneral, partizan në luftën antifashiste, hero dhe komandant, por edhe i dënuar...

Sëmundja e Wilson rrezikonte ricopëtimin e Shqipërisë, biseda e shkrimtarit Fan Nolit me ish-Presidentin...

Kreu i katërt i këtij libri nis me bisedën e shkurtër të Nolit me Presidentin Amerikan W. Wilson, më 4 korrik të vitit 1918,...

“Enver Hoxha, shefi i Partisë Komuniste, i cili mbushi 76 vjeç më 16 tetor,...

Nga David Binder -Artikulli i “The Times, i vitit 1985 me autor gazetarin David Binder, korrespondent i saj në Ballkan- Në 18 qershor 1984, ushtarët...

Historia e panjohur e “diversantit”, që u stërvit nga CIA në Kompaninë 4000, në...

Nga Mexhit Prençi 'Nëntë Malet’ e Dibrës, kanë hyrë në histori si simbol i mençurisë, qëndresës, trimërisë dhe atdhetarisë. Rapsodi këndon: “Nëntë Malet e Dibrës/...

“Tezat e zeza të Ballukut”, si u përjashtua nga ushtria dekani Mujo Sokolaj! I...

HALIL RAMA Mujo Sokolaj është padyshim një nga personalitetet e shquara që zë vend nderi në historinë e Luftës Antifashiste Nacionalçlirimtare dhe të Ushtrisë Shqiptare....

Hapet dosja e Drita Çomos, poetja që u përndoq nga ish-Sigurimi në moshën 16-vjeçare

Në muajin e Gruas, Autoriteti për Informim mbi Dokumentet e Ish-Sigurimit të Shtetit, diskutoi në Klubin e Librit - Mësojmë nga e kaluara, librin...

Historiani britanik: Si e ngriti Enver Hoxha rrjetin e spiunazhit në Kosovë

Nga James Pettifer Pas prishjes së Titos me Stalinin në vitin 1948, ishte më se e pritshme që edhe Shqipëria të kthente ‘pllakën’ dhe të...

Sa xhami, mesxhide dhe teqe kishte Shqipëria në vitin 1932?

Nga Hasan Bello/ Në pranverë të vitit 1932 në Ministrinë e Jashtme mbërriti një shkresë nga redaksia e revistës franceze “Revue des Balkans”, e cila...