Më shumë se 27 milionë banorë në Filipine u rikthyen sot nën masa më të rrepta bllokimi, pasi numri i infeksioneve me koronavirus u rrit që nga muaji i kaluar, duke bërë që punonjësit e shëndetit të paralajmërojnë se vendi po humbte betejën e tij kundër Covid-19. Transporti publik, zyrat private dhe qeveritare dhe shërbimet e tjera tregtare u pezulluan përsëri në kryeqytetin Manila dhe katër provincat përreth, Bulakan, Kavite, Laguna dhe Rizal.

Sipas protokollit, njerëzve u ndalohet të dalin nga shtëpitë e tyre, përveç nëse për udhëtime thelbësore, tubimet janë të kufizuara në pesë persona dhe shërbimet për darkë në restorante nuk lejohen. Kishat katolike ishin përsëri të mbyllura për publikun, ashtu si sallonet e parukerive, palestrat dhe institucionet e tjera që ofrojnë shërbime estetike. Disa qytete vendosën përsëri ndalim të pijeve.