Ethet e kabinës nuk njihen si gjendje zyrtare psikologjike, kështu që teknikisht nuk ka asnjë listë të përcaktuar të simptomave dhe trajtimit. Edhe pse gjithmonë mund të merrni suplemente, zakonisht merrni dozën tuaj ditore të vitaminës D duke kaluar kohë jashtë. Meqenëse nuk kaloni shumë kohë jashtë, shanset janë që nivelet e vitaminës D të bien ndjeshëm. Studimet tregojnë se simptomat e mungesës së vitaminës D përfshijnë lodhje, depresion, dhimbje kockash dhe shpine dhe një sistem imunitar të dobësuar. Megjithëse mungesa e vitaminës D nuk ka lidhje të drejtpërdrejtë me ethet e kabinës, nuk do të ishte keq të kaloni kohë cilësore në natyrë. Është mirë të dalësh jashtë me një mot të bukur. Shkoni për një shëtitje, stërvitje, eksploroni natyrën dhe jini me të tjerët. Shumë njerëz janë lodhur duke qëndruar në shtëpi.

Simptomat e etheve të kabinës Bëheni nervoz ose shqetësoheni për gjëra të vogla që nuk do t’ju shqetësonin në të kaluarën. Shenja të tjera mund të përfshijnë lodhje, pagjumësi, mërzi, shqetësim dhe vështirësi në fokusim. Si të lu ftojmë ethet e kabinës? Në një kohë kur shtëpia juaj është kthyer gjithashtu në një palestër, kafene dhe restorant, duket pothuajse e pamundur të shërohet. Sidoqoftë, mund të bësh shumë.

1. Përcaktoni orarin Sado çliruese është të veshësh tuta gjatë gjithë ditës ose të presësh deri në minutën e fundit të ngrihesh nga shtrati dhe të futesh në zyrën tënde të improvizuar në shtëpi, është e rëndësishme të krijosh një rutinë për normalitetin tuaj të ri. Krijoni një strukturë të përditshme që përfshin kujdesin për detyrat e nevojshme, por gjithashtu përfshin stimulimin intelektual dhe fizik. Kur jeni në ambiente të mbyllura, në të vërtetë ka një efekt të kufizuar si në mendjen ashtu edhe në trupin tuaj.

2. Bëhuni krijues Kreativiteti mund të zvogëlojë depresionin, ankthin ose stresin. Mendoni të krijoni diçka të re, të pikturoni, të ngjyrosni, të shkruani ditarë dhe të ngjashme. 3. Shprehni më shumë mirënjohje Një mënyrë është të filloni një ditar mirënjohjeje dhe të identifikoni anët pozitive në jetën tuaj.  4. Përqendrohuni në të ardhmen Asgjë nuk zgjat përgjithmonë. Ndërsa mund të duket sikur ethet e kabinës suaj nuk do të zhduken kurrë, është e rëndësishme të bëni një hap prapa dhe të kuptoni se ka dritë në fund të tunelit. Mos harroni, kjo është e përkohshme dhe do të kalojë. Nëse përdorim mekanizmat tanë të shëndetshëm të përballimit, ne do të dalim nga kjo situatë krize edhe më e fortë se më parë, transmeton Real Simple.