Një hartë interaktive mund t’ju tregojë se ku ishte qyteti juaj në Tokë, 750 milion vjet më parë.

Për shkak të pllakave tektonike të Tokës që lëvizin përgjatë historisë së saj 4.5 miliardë vjeçare, qyteti juaj i lindjes ka bërë ndoshta më shumë udhëtime sesa ju.

Kjo hartë që gjendet në internet quhet Globi i Tokës së Lashtë dhe kohët e fundit është bërë më e njohur. Ajo u publikua disa vjet më parë nga paleontologu Ian Webster.

Ai më herët është shprehur: Jam i habitur që gjeologët mblodhën të dhëna të mjaftueshme për të komplotuar shtëpinë time 750 milion vjet më parë, kështu që mendova që edhe ju të gjithë do të kënaqeshit me të. Edhe pse modelet tektonike të pllakave tregojnë rezultate të sakta, ju duhet t’i konsideroni të përafërta sepse padyshim që ne kurrë nuk do të jemi në gjendje të provojmë korrektësinë e tyre.

Përmes kësaj harte, ju mund të shihni kontinentet e Tokës në faza të ndryshme, nga 750 milion vjet më parë deri më tani.

Ose, mund të zgjidhni opsione të ndryshme, që iu lejojnë të shihni se si dukej Toka kur ishin të pranishëm organizma të caktuar. Kjo përfshin jetën e parë shumëqelizore dhe deri te zhdukja e dinosaurëve.

Për fat të keq, harta nuk mund të na tregojë miliarda vjet të historisë së Tokës.

https: //dinosaurpictures .org/ancient- earth/#240