Durimi dhe vullneti i fortë janë çelësi i fitores mbi koronavirusin, tha 104-vjeçarja Fatkume Bolkvadze, e cila është rikuperuar me sukses nga infeksioni COVID-19. Në një intervistë me një gazetar të AA, Bolkvadze tha se ajo u prek nga me koronavirus në shtëpi në fshatin e saj të lindjes Akho pranë qytetit Ked dhe pretendon se ishte mbajtur gjallë nga besimi i saj në Zot dhe shëndeti i mirë i përgjithshëm.

“Ndihesha e rraskapitur, e lodhur, kisha vështirësi në lëvizje dhe nuk kisha oreks. Kisha dhimbje fyti. Unë u kurova në shtëpi dhe i kapërceva të gjitha ato me ndihmën e Zotit ”, tha Bolkvadze. Ajo u bëri thirrje të gjithë njerëzve në botë që të kujdesen për një mënyrë jetese të shëndetshme dhe të mos kenë frikë nga viruset dhe sëmundjet.

“Për të fituar sëmundjen, duhet të kesh durim dhe të kesh një vullnet të fortë,” tha Bolkvadze.