Pas takimit të jashtëzakonshëm në Qendrën e Operacioneve të Mbrojtjes Civile dhe duke marrë parasysh të dhënat epidemiologjike që dolën në komunat Aspropyrgos, Elefsina, Eordea, Kozani, Voio, Paleokastro, Neda, Agiochori dhe Ipio, me urdhër të zëvendësministrit grek të Mbrojtjes Civile dhe Menaxhimit të Krizave, Nikos Hardalias dhe propozimin përkatës dhe pëlqimin unanim të Komitetit Kombëtar për Mbrojtjen e Shëndetit Publik, u vendos ndalimi i lëvizjes jashtë kufijve në këto komuna, përveç udhëtimit për arsye shëndetësore.

Gjithashtu, nga ora 18:00 deri në orën 05:00 nuk do të ketë asnjë lëvizje të qytetarëve, me përjashtim të punonjësve që do të jenë në gjendje të lëvizin nga shtëpia e tyre për të punuar dhe anasjelltas dhe vetëm me dokumentacionin e nevojshëm nga punëdhënësi i tyre. Do të pezullohen ceremonitë fetare dhe funksionimi i dyqaneve me pakicë.