Biznesi i vogël, kryesisht baret, lokalet dhe restorantet, do të përfitojnë nga falja e tarifës së hapësirës publike nga Bashkia e Tiranës.

E njëjta nismë është ndërmarrë nga bashkia edhe në prill 2020, si një masë për të ndihmuar biznesin për shkak të pandemisë. Kryebashkiaku i Tiranës, Erion Veliaj, tha se vendimi do të hyjë në fuqi pas zgjedhjeve, për shkak se aktualisht nuk e lejon Komisioni Qendror i Zgjedhjeve.

“Duam ta përsërisim edhe këtë vit amnistinë për tarifat vendore. Nëse hotelet nuk kanë pasur punë, çfarë tarife do paguajë? Nëse ti e mbyll lokalin në orën 20:00, pse duhet të paguash taksë për hapësirën publike?”, u shpreh Veliaj. “Do hyjë në fuqi pas zgjedhjeve, duke qenë se jemi në periudhë zgjedhore dhe KQZ-ja e ka ndaluar që të marrim masa të tilla”, theksoi Veliaj.

Nga ana tjetër, kryebashkiaku shtoi se sakrifica që po bën Bashkia e Tiranës është për t’i ardhur sadopak në ndihmë biznesit, që ka humbur gjatë gjithë kohës së pandemisë.

Nga ana tjetër ai ironizoi edhe vendimin e KQZ-së për ta gjobitur, gjobë e cila u hoq më pas si e paligjshme. “Ju e dini, unë edhe gjobitem kur bëj më shumë punë seç duhet! Nuk e di pse nuk ka gjoba për ata që flenë gjumë, ose për ata që ikin nga puna? Nuk ka gjoba për ata që çohen në orën 11:00, por për ata që punojnë më shumë seç duhet ka,” ironizoi Veliaj.