Apple ka njoftuar emoji të rinj që do të shfaqen në versionin iOS 14.5 dhe reagimet kanë qenë të ndryshme. Gjegjësisht, ata u përpoqën të kenë një gjithëpërfshirje kësaj here, kështu që fokusi më i madh në raundin e ri të emoji ishte në ngjyrën e lëkurës dhe prezantimin e gjinive të ndryshme.

Për shembull, “buzëqeshjet me një puthje” kanë shumë më shumë ngjyra të lëkurës dhe emoji me mjekër tani është “i avancuar”, kështu që ka fotografi që tregojnë si gratë ashtu edhe burrat me mjekër.

Të gjithë emojit e rinj, sigurisht, janë aprovuar nga Konsorciumi Unicode dhe u takon kompanive të hartojnë se si do të duken në platformat e tyre (për shembull, WhastApp dhe Viber kanë emoji që nënkuptojnë pak a shumë të njëjtat, por duken ndryshe).

Përveç këtyre ndryshimeve, Apple do të rregullojë disa emoji më shumë. Kështu, për shembull, një emoji i një njeriu që ngjitet në një shkëmb, po ashtu do të ketë edhe një shiringë që nuk do të jetë më e mbushur me gjak, në mënyrë që të mund të përdoret si një emoji për një vaksinë.