Aplikacioni Telegram po përfiton nga polemikat e fundit në WhatsApp i cili dëshiron të azhurnojë kushtet e tij të përdorimit dhe politikën e tij të privatësisë, për të prezantuar një risi për të rrëmbyer përdoruesit nga konkursi. Ai ka nisur një azhurnim që ju lejon të kaloni në aplikacion pa humbur historikun e të gjitha bisedave në WhatsApp.

Përditësimi i aplikacionit – shpjegon Telegram në blogun e tij – është i disponueshëm për iPhone dhe Android. Gjithashtu, mesazhet dhe përmbajtja e zhvendosur nuk zënë vend shtesë.

Diskutimi global i privatësisë së WhatsApp gjatë javëve të fundit rezultoi në më shumë se 100 milion njerëz që shkarkuan Telegram në Janar në kurriz të WhatsApp. Të dhënat nga firma analitike App Annie, siç shkruan The Guardian, tregojnë, për shembull, vetëm në MB që biseda në pronësi të Facebook kaloi nga aplikacioni i tetë më i shkarkuar në vend në të 23-in.

Pas bujës së privatësisë, WhatsApp ka zhvendosur hyrjen në fuqi të politikave të reja në 15 maj, të cilat nuk ndikojnë megjithatë në Europën e mbrojtur nga mburoja Gdpr, ligji europian i privatësisë në fuqi që nga viti 2018.