Bill Gates i ka qëndruar sërish deklaratës së tij të mëparshme se preferon të përdorë më shumë Android se iPhone. Gjatë një interviste në aplikacionin ‘Clubhouse’, ai shpjegoi arsyen se përse për vite me radhë ai përdor Android dhe jo iPhone. Gates tha se prodhuesit e Android janë më fleksibël me integrimin e softwerit. Themeluesi i Microsoft u shpreh se ai preferon të përdorë më shumë Android, por e ka dhe një telefon iPhone që e përdor herë pas here.

Sipas Gates, për përdorimin e Android është dhe më e thjeshtë për të pasi prodhuesit shpesh instalojnë paraprakisht Microsoftin. “Unë në të vërtetë përdor një telefon Android. Meqenëse dua të mbaj gjithçka, shpesh luaj edhe me iPhone. Disa nga prodhuesit e Androidit instalojnë paraprakisht programin Microsoft në një mënyrë që e bën më të lehtë për mua.

Ata janë më fleksibël për mënyrën se si softueri lidhet me sistemin operativ. Kështu që ishte më e lehtë për ta mësuar përdorimin e tij”, ka thënë ai.