Në mesin e opozitës ka nisur një garë e ethshme për mbrojtjen e Grida Dumës, pse u ironizua nga Edi Rama. Ironike është se mes mbrojtësve është edhe Luan Rama, i cili disa vite më parë i recitonte një poezi e rotike Dumës live në “Opinion”, duke e bërë atë gati për të qarë.

“Në fermën e Edi Ramës, fushata e propagandës e ndërtuar mbi gjuhën e urrejtjes dhe të denigrimit, të fyerjes, përçmimit dhe poshtërimit, synon të ndezë mërinë e qytetarëve të një pjese kundër qytetarëve të pjesës tjetër, edhe pse kryederri nuk e ka emrin Snouboll apo Napolon.

Mirëpo ç’rëndësi ka emri në fund të fundit, a nuk është e vërtetë të gjithë derrat të njejtin turi kanë…”, shkruan Luan Rama. Mirë është në fakt, që këtë punë t’ia linte Nora Malajt e Petrit Vasilit, se kur e mbron dhe ai Grida Dumën, të gjithëve iu kujtohet poezia që i recitoi në “Opinion”. Video e emisionit është zhdukur, por ne po sjellim poezinë që i recitoi Luan Rama, koleges së vet.

Poezia që i recitoi Luana Rama, Grida Dumës

Ti s’më do, nuk të vjen keq për mua,

A mos s’jam un’ shum’ i bukur vallë?

Duart veç mbi krahë m’i ke leshuar.

Dhe s’shikon po shkrin si shkumb’ e valë.

Bukuroshe ndjenjash përveluar,

S’jam brutal as delikat me ty.

A s’më thua, sa ke ledhatuar?

Sa buzë dhe sa duar mban mend ti?

Un’ e di: ato si hije shkuan,

Pa e prekur zjarrin tënd në gji,

Shumëve mbi gjunj’ u ke qendruar,

Kurse ja, tek mua rri tani.

Le te jenë syt’ e tu përgjumë,

Edhe ti mendon për tjetër kënd,

Se dhe vet’ un ty s’të dua shumë,

Kur kujtoj ato që s’i kam më.

Ky pasion nuk është fati ynë,

Mendjelehtë është lidhja e rrëmbyer.

Siç të pash pa prishur qetësinë,

Do buzeqesh un’ rrugën duke kthyer.

Por dhe ti do marrësh rrugën tënde,

Duke ndjekur ditët plot mërzi.

Veç t’paputhurve mos u merr mendjen,

Mos u bëj t’padjegurve magji.

Dhe kur nëpër rrugë ndonjë ditë,

Do t’i shfaqësh dashuri një tjetri,

Ndoshta do dal un’ të shëtis,

Dhe sërish do piqen miqt’ e vjetër.

Për atë veç do rrahi zemra,

Do të ulësh sytë poshtë si shtizë

Dhe qet’ do thuash: “Mirëmbrëma!”

Do përgjigjem: “Mirëmbrema, miss”.

Dhe asgjë me shpirtin s’do e zgjojë,

Dhe asgjë s’do trondit atë.

Kush ka dashur s’mund të dashurojë.

Kush ësht’ djegur s’mund të digjet më.