Dukeshës së Sussex-it të Britanisë, iu dha 450,000 funte (521,000 euro) këtë të martë si një pagesë e përkohshme ligjore pasi ajo fitoi një kërkesë për privatësi kundër ‘Mail On Sunday’ (media në pronësi të ‘DailyMail’), e cila kishte publikuar një letër që Megan i kishte shkruar babait të saj. “Muajin e kaluar, një gjykatës në Gjykatën e Lartë të Londrës vendosi që tabloidi kishte shkelur privatësinë e saj dhe të drejtën e autorit duke botuar pjesë të letrës me pesë faqe që i shkroi babait të saj, Thomas Markle, me në prag të dasmës së saj me Princin Harry”, shkruan ‘Reuters’.

Gjykatësi i çështjes, Mark Warby, vendosi në favor të saj pa mbajtur një gjyq, duke thënë se artikujt ishin një shkelje e qartë e privatësisë. Në një seancë të martën, Warby refuzoi lejen për të apeluar atë vendim, duke thënë se ai nuk shihte asnjë perspektivë tjtër që Gjykata e Apelit të arrinte në një përfundim tjetër. Gjykatësi iu tha se ekipi ligjor i Meghanit po kërkonte më shumë se 1.5 milion funte (1.7 milionë euro) tarifa ligjore, dhe gjysma e shumës do të duhet të paguhet brenda 14 ditëve, një shumë që gazeta e përshkroi si “joproporcionale”. Warby ra dakord të bënte një urdhër shpenzimesh të përkohshme prej 450,000 funtesh (521,000 eurosh), duke thënë se shuma përfundimtare “mund të jetë shumë më tepër se kaq”.

Ekipi ligjor i Meghanit gjithashtu kërkoi që letra të dorëzonte çdo kopje që ka në letër dhe i bëri thirrje gjykatësit që të urdhërojë gazetën të botonte një deklaratë në faqen e saj të parë ku thuhej se ajo kishte fituar çështjen e saj, me një njoftim gjithashtu të vendosur në shtëpinë e MailOnline për “jo më pak se gjashtë muaj” për të vepruar si një parandalues. Warby tha se ai nuk do të bënte një urdhër për dorëzimin ose shkatërrimin e ndonjë kopje të letrës ende. Avokati i saj Ian Mill i tha seancës se ata nuk po kërkonin të ndëshkonin gazetën dhe do të pranonin dëmet nominale bazuar në fitimet që Mail On Sunday bëri nga artikujt e saj, duke thënë se kjo ishte një rrugë “proporcionale” përpara.