Teknologjia ka arritur ta përmbushë dhe ekspertët e kompanisë e prezantuan gjatë konferenës Microsoft Ingite 2021. Do të mbërrije në muajt e ardhshëm me një çmim prej rreth 3500 $ për IOS, android, tablet e komputer. Qëllimi i realizimit është krijimi i formave të reja të komunikimit personal dhe profesional më shumë se kurrë në kushtet e pandemisë ku komunikimi verbal ka pësuar tkurrje dhe ai virtual është në zgjerim.

Por do të përdoret edhe në kuadër të aspektit professional, me mbledhjet, ku prezenca e dikujt që është larg, do të ndjehet pothuajse njësoj. Avantazhi thelbësor i “realitetit mix” ka qënë gjithnjë shembja e barrierave të kohës dhe vendit. Sipas Alex Kipman, kreu i Departamentit Zhvillimor Holografik të Mikrosoft, tha se mund të ndjehesh vërtet me të tjerët në një mjedis të caktuar, edhe kur fizikisht je shumë larg.

Klan News