Në fjalën e tij në Kuvend, Sekretari i përgjithshëm i Partisë Socialiste, Taulant Balla tha se ndryshimet e propozuara në Reformën në Drejtësi, janë reflektim i problematikave që janë hasur gjatë implementimit të saj. Ai theksoi se KE a rekomandon si ilaçe për drejtësinë tyre, edhe Serbisë, Maqedonisë së Veriut, i rekomandohet reforma në Drejtësi që ka Shqipëri.

“Zgjedhjet e 25 prillit, po kthehen në një referendum mes ata që duan ta zhbëjnë reformën në drejtësi dhe mes nesh që e konsiderojnë si reformë kyçe të ndarjes së Shqipërisë mes tranzicionit të tejzgjatur dhe rrugës europiane. Sot KE ua rekomandon si ilaçe për drejtësinë tyre, edhe Serbisë, Maqedonisë së Veriut, i rekomandohet reforma në Drejtësi që ka Shqipëri, prandaj ndryshimet ligjore vijnë si rezultat i një sërë problematikash të evidentuara. Nuk bie dakord që procesi i Vettingut ka qenë i mangët, por ka ndihmuar në vakancat, por prap jemi në kushtet ku Gjykata Kushtetuese është funksionale dhe prej fund dhjetorit të vitit të shkuar KE, konstatojmë që i kemi kryer detyrat e shtëpisë, a ka ende në sistem gjyqtarë si gjyqtarja e Krujës, që në pritje të Vettingut, po kryejnë vepra penale, po. Drejtësia mbrotje Ilir Metën dhe Sali Berishën, Ardian Dvorani vlerësohet për karrierën e tij si kampion i luftës kundër korrupsionit”, tha Balla.