Më herët, u shfaq informacioni se pajisja e parë e dyfishtë fleksibël e Samsung do të mbërrijë këtë vit. Sidoqoftë, ai që e dha këtë lajm ishte Yogesh, që pretendon se kjo pajisje në të vërtetë do të prezantohet gjatë tremujorit të parë të vitit 2022.

Ky pritet të jetë Galaxy Z Fold Tab – tableti i parë i Samsung me një ekran fleksibël. Modelet aktuale fleksibël tashmë i përkasin pajisjeve të mëdha edhe kur palosen/mbyllen, kështu që zmadhimi i ekranit të brendshëm pa rritur madhësinë e pjesës së përkulur kërkon përkulje shtesë të ekranit.

Sidoqoftë, formati i një pajisjeje të tillë është ende një mister.Samsung, ndërkohë, do të prezantojë Galaxy Z Fold3 dhe Z Flip2, dhe Z Fold3 do të shërbejë posaçërisht si një bazë prove për lëshimin e modelit Galaxy Z Fold Tab. Z Fold3 gjithashtu do të implementojë Ultra Thin Glass (UTG), e cila do të jetë më e trashë dhe më e qëndrueshme. Galaxy Z Fold Tab pritet të ketë mbështetje për UTG, por edhe për stilolapsin inteligjent S Pen.