Kreshnik Spahiu ka publikuar shifra konkrete ku për shkak të pandemisë janë mbyllur edhe aeroporte e kanë mbetur pa punë 100% e kontrollorëve ndërsa kontrollorët e Aeroportit të Rinas kanë paralizuar të vetmen ‘dritare’ që ka Shqipëria, për shkak të rrogës së pamjaftueshme e cila shkon mesatarisht 2400$ në muaj. “Afro 20 kompani fluturimi kanë shpall falimentin Zyrtarisht fluturimet në 2021 janë ulur 50% për shkak të Pandemisë. Kontrrollorët shqiptar janë të pakënaqur që rroga 4000 euro, ju shkurtua disa muaj në 2400 euro.”- shkruan Spahiu.

Postimi i ployë:

Lufthana ka nxjerrë 60% personelit pa punë,
Alitalia ka shkarkuar 30% personelit,
Në Berlin u mbyllën 2 aeroporte Tegel dhe Schönefeld. 100% e kontrrollorve gjerman papunë.
British-Airway ka shkurtuar 28% punonjsit.
Afro 20 kompani fluturimi kanë shpall falimentin
Zyrtarisht fluturimet në 2021 janë ulur 50% për shkak të Pandemisë.
Kontrrollorët shqiptar janë të pakënaqur që rroga 4000 euro, ju shkurtua disa muaj në 2400 euro.