Mali i Zi ka vendosur të lehtësojë masat e reja duke hequr ndalimin e trafikut ndërqytetas gjatë fundjavave dhe orën policore.

Kjo do të do të fillojë më 12 maj, deri të enjten 20 maj, njoftoi Ministria e Shëndetësisë.

“Në territorin e tërë Malit të Zi, ndalimi i lëvizjes, i cili ishte i vlefshëm nga mesnata deri në pesë të mëngjesit dhe ndalimi i trafikut ndërqytetas, i cili ishte në fuqi gjatë fundjavave, janë hequr plotësisht”, thuhet në njoftimi, raporton rtcg.

Sa i përket muzikës në objektet hotelierike masa lëviz për një orë dhe lejohet nga ora 19 deri në orën 22.

“Ne u bëjmë thirrje të gjithë qytetarëve dhe biznesmenëve që kanë treguar një vetëdije për t’u patur zili për rëndësinë e ruajtjes së shëndetit publik që të vazhdojnë të respektojnë masat e përshkruara, dhe ne u bëjmë thirrje të gjitha inspektimeve për të kryer kontrolle edhe më me kujdes”, tha Ministria.

Ata vërejnë se, në rast të përkeqësimit të situatës epidemiologjike, ndalimet në trafikun ndërqytetas dhe kufizimi në kohë i lirisë së lëvizjes do të vendosen përsëri dhe pa vonesë.