Koleksionisti Robert Elsie ka zotëruar një koleksion të gjerë fotografish të rralla të Shqipërisë ndër shekuj. Si më poshtë mund të shihen pamje të veçanta që paraqesin njerëz dhe vende në Vlorë dhe Berat në vitin 1900./Lexo.com.al/e.c.