Pierre Richard Prosper, avokat i ish-presidentit të Kosovës, Hashim Thaçi dhe Ben Emmerson, avokat i ish-kryeparlamentarit Kadri Veseli kanë pasur kritika të ashpra për Prokruroinë, pasi kjo e fundit nuk deklaroi ndonjë datë se kur mund t’i kryejnë hetimet paraprake.

“Prokuroria ka filluar punën para 5 viteve dhe duhej të ishte gati sepse ata e kanë paraqitur aktakuzën para 1 viti e gjysmë dhe ankohen se kanë punë tjera. Pse po e bëni aktakuzën atëherë? Na keni vënë në një pozitë ku klientët tanë kanë humbur lirinë sepse Prokuroria nuk është gati dhe ne po marrim materialin sipas tekave të tyre. Kjo është shqetësuese për ne dhe shkel të drejtat e njeriut”, tha ai.

Ai shtoi se ish-krerët e UÇK-së janë privuar nga prezumimi i pafajësisë.

“Janë privuar nga prezumimi i pafajësisë. Të gjithë klientët e tyre rrinë larg nga familjet dhe nuk e dinë tërësinë e akuzave, pikërisht për shkak se Prokuroria nuk është gati. Atëherë duhet të mblidhemi dhe ta shqyrtojmë lirimin me kusht për një të ardhme të parashikueshme dhe kur Prokuroria të jetë gati, të mblidhemi”, tha Prosper.

Edhe Ben Emmerson, avokat i ish-krye parlamentarit Kadri Veseli u ankua se “Prokuroria është copë-copë në punën e saj” .

“Këta burra rrinë në paraburgim kur Prokuroria po e akuzon mbrojtjen. Kjo gjykatë nuk ka juridiksion për të gjykuar ndërmarrje të përbashkët kriminale”, tha Emmerson.

Ndërkohë që theksoi se Prokuroria po shpreson që do të dalë diçka gjatë procesit.

“Ai nuk ka asnjë akuzë që ka kryer ndonjë krim, që ka urdhëruar, nxitur ndonjë krim. Nuk ka asnjë çështje kundër tij. Prokuroria shpresoj se diçka do të dalë me kalimin e kohës. Me gjithë garancitë e ofruara dhe megjithëse Z.Veseli u lejua ta vizitojë babanë e tij shumë të sëmurë, por Prokruroia po vepron në mënyrë shumë jo të duhur”, tha ai.