Kush dëshiron iPhone, iPad ose Mac-in më të fundit tani mund ta bëjë këtë me një “marrëveshje” në McShark. Blerja e një pajisjeje Apple duhet të konsiderohet me kujdes. Për sa i përket çmimit, duhet të vendosni shumë para në tryezë, në të njëjtën kohë kurrë nuk e dini me siguri nëse gjenerata e ardhshme e iPhone, iPad ose Mac do të sjellë diçka të re që nuk dëshironi ta humbni.

Por tashmë në Evropë mund ta kaloni këtë problem me një “marrëveshje mujore”, me të cilën mund të kaloni në pajisje më të reja relativisht lehtë. Ky opsion kishte ekzistuar për një kohë të gjatë në Gjermani.

McShark fillon me një “marrëveshje” në iPhone- Ofrohet një periudhë qiraje prej 24 muajsh për iPhone dhe Apple Watch. Për iPad dhe Mac, termi është tre vjet. Një azhurnim i hershëm është i mundur për një pagesë të vetme në gjysmën e afatit.

Një avantazh kryesor i modelit është se nuk ka kosto fillestare të larta. Nëse e ktheni pajisjen në fund të periudhës së qirasë, të paktën keni shpenzuar më pak sesa nëse keni blerë një të re. Sipas McShark, tarifat mujore janë të lira sepse vlera e lartë e mbetur e pajisjeve tashmë është zbritur në fund të periudhës së qirasë.