Në fillim të vitit, WhatsApp njoftoi kushtet e reja të përdorimit. Këto kërkojnë pëlqimin e qartë të përdoruesve që të dhënat nga shërbimi i mesazheve të mund të ndahen me kompaninë mëmë Facebook, që mund të përdoren për qëllime reklamimi. Aplikacioni WhatsApp ka më shumë se 2 miliard përdorues. Pikërisht këtyre përdoruesve u jepet alternativa për të rënë dakord për ndryshimet ose për të mos përdorur WhatsApp.

Afati i fundit për miratimin e kushteve të reja të përdorimit fillimisht madje edhe vetë WhatsApp nuk ka qasje në to. WhatsApp tashmë ka kaluar të dhëna në Facebook. Kjo përfshin, për shembull, numrin e telefonit, si dhe informacionin e pajisjes ose informacionin se kur dhe sa shpesh përdoren WhatsApp dhe funksione të caktuara të shërbimit.

Për çfarë përdoren të dhënat?-Sipas WhatsApp, të dhënat përdoren për të garantuar sigurinë e shërbimit dhe për të përmirësuar WhatsApp. Por gjithashtu “për të hapur mundësi të reja”, siç thotë në shpjegimet e saj WhatsApp. Kjo duhet të nënkuptojë kryesisht mundësi të reja biznesi për shërbimin e mesazheve.

A mund të vazhdojë të përdoret WhatsApp pa hezitim? Së pari, nuk do të ndryshojë shumë WhatsApp, thotë menaxheri Jax. Debati rreth kushteve të reja të përdorimit është një kohë e mirë për të parë alternativat.

Nëse komunikoni me gjyshen tuaj përmes WhatsApp, nuk duhet ta detyroni atë të kalojë në një shërbim tjetër, thotë Jax: “Përdorimi i WhatsApp është padyshim më mirë sesa të mos kesh fare komunikim”.