UEFA ka njoftuar se edhe zyrtarisht nëntë nga 12 klubet e Superligës Evropiane kanë nënshkruar largimin. Atletico Madridi, Milani, Interi, Manchester Unitedi, Arsenali, Chelsea, Manchester City, Liverpooli dhe Tottenhami do të jenë jashtë këtij projekti. Këto klube e pranojnë që projekti i Superligës ishte një gabim dhe u kërkojnë falje tifozëve, shoqatave kombëtare, ligave kombëtare, klubeve të tjera evropiane dhe UEFA.

Në veçanti, secili klub pranon të marrë pjesë në çdo garë të UEFA-s çdo sezon për të cilin klubi kualifikohet në merita sportive. Ata do të humbin 5% të të ardhurave të tyre nga gara evropiane për një sezon. Gjithashtu, bien dakord të vendosen gjoba thelbësore nëse ata kërkojnë të luajnë në një garë të tillë të paautorizuar (100 milionë euro) ose nëse shkelin ndonjë angazhim tjetër që kanë hyrë në Deklaratën e Angazhimit të Klubit (50 milionë euro).

Tri klubet tjera, Juventusi, Barcelona dhe Real Madridi do të përballen me masa disiplinore nga UEFA, pasi që ende janë pjesë e Superligës Evropiane.