Shalqiri dhe vera shkojnë së bashku. Shalqiri është i freskët, i shijshëm dhe përmban shumë ujë duke e hidratuar trupin. Sidoqoftë, ka disa arsye të tjera përse duhet të konsumoni më shumë shalqi gjatë verës.

– Mbron nga rrezet UV të diellit falë përmbajtjes së tij të lartë të likopenit, një karotenoid me veprim relativ.
– Përmbajtja e tij flavonoide e bën atë të pajisur me veti anti-inflamatore.
– I jep më shumë shkëlqim lëkurës tuaj duke neutralizuar radikalet e lira.