Traditat dhe trashëgimia e veçantë arbëreshe ka qenë ndër vite një pol atraksioni për shumë qytetarë të huaj, të cilët gjatë kontaktit të tyre me ato, janë mahnitur nga larmishmëria e kulturës arbëreshe. Një ndër adhuruesit i kësaj trashëgimie është edhe një djalë i ri afrikan, Hardi, i cili i ardhur nga Afrika e ka gjetur vetën e tij si në shtëpi në Horën e Arbëreshëve duke u përfshirë aktivisht në eventet kulturore të komunitetit arbëresh./Lexo.com.al/e.c.