Në nisje të sezonit turistik Turqia ka lehtësuar masat kundër përhapjes së koronavirusit. “Air Albania” njofton kushtet për të gjithë qytetarët që kanë planifikuar të udhëtojnë drejt Turqisë.

Nëse jeni vaksinuar me vaksinë anti-Covid 14 ditët e fundit, ose e keni kaluar virusin brenda 6 muajve, mund të udhëtoni drejt Turqisë, pa qenë nevoja për një test PCR.

Personat që nuk janë vaksinuar apo që nuk e kanë kaluar Covid-in duhet që të bëjnë një test PCR të paktën 72 orë para nisjes, ose të bëjnë testin e shpejt 48 orë para nisjes. Turqia ka lehtësuar masat lokalet, restorantet dhe qendrat tregtare.