Bukuria f rymëmarrëse e kulturës dhe trashëgimisë arbëreshe ka k apluar interesin e shumë artistëve të huaj të cilët janë m ahnitur nga unikaliteti i ruajtjes dhe kombinimit të traditës me modernen. Një ndër ato artistë të m rekulluar është fotografi ikonik i shumë e shumë fotografive nëpër revistat më prestigjoze, Mario Testino. Ai ka lartësuar përmes lentës së tij fotografike bukurinë shqiptare të arbëreshëve të Italisë, ndërsa vetë ai i vlerëson arbëreshët shekullorë të Italisë për ruajtjen e traditave dhe lidhjeve të tyre me vendin e të parëve./Lexo.com.al/e.c.