Qytetarët në veçanti të Tiranës kanë prej dekadash një dashuri të veçantë për artin dhe në veçanti teatrin dhe kinemanë. Ndër vite, sallat e teatrove dhe kinemave ishin të tej-mbushura nga publiku dashamirës. Një fakt interesant është se ka qenë në qershor 1926 kur është përuruar Kinema-Teatri “Nasional”, që ishte dhe kinemaja e parë publike në Tiranë. Gjatë viteve në vijim, “Nasional” dhe shoqëria kinematografike e themeluar një vit para “Nasional”, hapen degët e tyre dhe në qytete të tjera të Shqipërisë./Lexo.com.al/e.c.