Piktori impresionist shqiptar dhe “Piktor i Popullit” Vangjush Mio gjatë karrierës së tij ka organizuar ekspozita brenda dhe jashtë vendit me koleksionin e tij të gjerë dhe të vlerësuar ndërkombëtarisht të punimeve. Ndër veprat e tij më të shquara të titulluar “Rrugë në Venecia”, ajo është punuar në 1922 dhe tashmë është pjesë e koleksionit të Galerisë Kombëtare të Arteve./Lexo.com.al/e.c.