Nëse nuk i keni planifikuar ende pushimet verore dhe dëshironi që në programin tuaj të përfshini përveç plazhit edhe një element kulturor dhe historik, lexo.com.al ju sugjeron si më poshtë një listë me kala të jashtëzakonshme në vende të ndryshme të Shqipërisë:

Kalaja e Porto Palermos

Kalaja e Gjirokastrës

Kalaja e Ali Pashës në Tepelenë

Kalaja e Beratit

 

Kalaja e Bashtovës

 

Kalaja e Krujës

 

Kalaja e Rodonit