Miqësia sino-shqiptare e cila ka kaluar nëpër d allgëzime dhe e rëra të shumta që nga periudha e L uftës së F tohtë, është karakterizuar në momente nga një qasje tejet miqësore dhe e përzemërt. Një moment i tillë është regjistruar në fakt edhe në vitin e largët 1955 ku një grup me artistë kinezë vizitoi Shkodrën. Në fotot e kohës grupi në fjalë parakalon në qytet të pritur nga një numër i madh i qytetarëve që kishin dalë për t’i mirëpritur dhe përshëndetur miqësisht dhe me duartrokitje./Lexo.com.al/e.c.