Sado e trishtueshme mund të jetë ta pranosh, gënjeshtrat janë kudo në jetën tonë. Edhe nëse mund ta falim veten kur gënjejmë dikë, gjithsesi ajo mbetet e pakëndshme kur e shohim të ndodhi te vetja. Këto janë 4 modelet e pandërgjegjëshme të sjelljes së një gënjeshtari:

1-Nuk tregon gëzim për lajmet e mira që i thoni: Nëse I tregoni një miku për suksesin tuaj dhe reagimi i menjëhershëm është të ndryshoj temën duke u ankuar për dështimet që ka patur atëherë ai/ajo nuk kujdeset për gjërat e mira që ndodhin në jetën tuaj, por ju do vetëm kur jeni në problem.

2-Kur bëjnë një gabim apo veprim nuk e pranojnë atë, për më tepër nuk e përmendin veten në atë problem: Kur gënjeshtarët shtrembërojnë të vërtetën, ata tentojnë të mos flasin për veten e tyre. Ata flasin ose shkruajnë për të tjerët, veçanërisht flasin në vetën e tretë, një mënyrë për të vendosur distancë distancën midis tyre dhe gënjeshtrave të tyre.

3-Ndiheni të lodhur pasi keni folur me një gënjeshtar: Shpesh nuk e vëmë re se pas bisedës me një mik, ne mund të ndjehemi të lodhur ose mund të na kenë shkaktuar dhimbje koke. Sipas psikologëve kjo ndodh sepse të gjitha sistemet e trupit janë të lidhura dhe sikleti emocionale na bën të ndihemi fizikisht keq.

4- Ju duket ndonjëherë sikur nuk doni ti tregoni më ngjarjet personale: Nëse nuk i thoni mikut tuaj për ndjenjat, problemet dhe ngjarjet personale, së shpejti do të kuptoni se nuk keni asgjë për të folur.