Teksa britanikët festojnë sot “Ditën e Lirisë” pa masa anti-Covid, një parashikim alarmues vjen nga profesor Neil Ferguson, Eksperti vlerëson se shtrimi ditor në spital mund të arrijë në 2,000

Në një intervistë për “Tsiodras” profesor Neil Ferguson, duke vlerësuar se rastet e përditshme mund të arrinin 200,000 në Mbretërinë e Bashkuar dhe të shkaktonin “shqetësime të mëdha” në Sistemin Kombëtar të Shëndetit.

Me rastin e “Ditës së Lirisë” Britanike të sotme , shkencëtari kryesor që formuloi strategjinë e miratuar nga qeveria e Londrës në lidhje me bllokimin në mes të një pandemie të sëmundjes Covid, bën parashikime jo të mira.

Profesori Neil Ferguson kishte thënë fillimisht se ishte “pothuajse e pashmangshme” që heqja e masave të fundit kufizuese kundër Covid do të rezultonte në raportimin e 100,000 rasteve ditore, me rreth 1.000 ditë shtrime në spital – pavarësisht nga fakti se rreth gjysma e qytetarëve të MB kanë vaksinuar plotësisht.

Shkencëtari britanik theksoi se “Dita e Lirisë” e britanikëve do të çojë në shtrime të përditshme në spital që mund të arrijnë 2,000 dhe raste ditore prej 200,000.

Javët e fundit, rastet e përditshme të koronavirusit në Mbretërinë e Bashkuar janë rritur, ashtu si edhe shtrimet në spital, për shkak të përhapjes së mutacionit Delta dhe heqjes së pjesshme të kufizimeve, sipas gazetës British Guardian.