Investim prej 150 milionë dollarësh në zhvillimin e talenteve kryesore dixhitale gjatë pesë viteve të ardhshme: Ky është zotimi që Huawei ka bërë me prezantimin e edicionit të ri të Seeds për Future 2.0.

“Aftësitë dixhitale dhe alfabetizimi nuk janë vetëm bazat e ekonomisë dixhitale, por edhe një e drejtë e patjetërsueshme njerëzore e treguar nga Kombet e Bashkuara”, tha Liang Hua, kreu i Huawei.

“Ne jemi të lumtur të prezantojmë sot programin Seeds për Future 2.0, përmes të cilit synojmë të zhvillojmë aftësitë dixhitale të studentëve më të mirë universitarë të TIK me një investim prej 150 milionë dollarësh gjatë pesë viteve të ardhshme”.

Përfaqësues nga Huawei, IUCN, Forumi Ekonomik Botëror, CDP, Iniciativa Globale e Qëndrueshmërisë së Mundësuar (GeSI) dhe Instituti i Çështjeve Ndërkombëtare të Singaporit u takuan për të diskutuar rolin udhëheqës të teknologjisë në rrugën drejt një qëndrueshmërie më të madhe dhe një bote gjithnjë e më gjithëpërfshirëse dhe miqësore me mjedisin.