Nutricionistët japin këshilla ushqyese për adhuruesit e diellit, duke ndihmuar të gjithë ne të gjejmë rrugën për cirk të përsosur përmes dhe përmes ushqimit. Shumë nga këto ushqime përmbajnë lëndë ushqyese që gjithashtu mund të ndihmojnë në rritjen e niveleve antioksiduese të lëkurës sonë dhe të na mbrojnë nga dëmtimet që mund të shkaktojë dielli.
E para në listë është një surprizë e këndshme. Kakaoja e papërpunuar përmban një dozë të mirë të antioksidantëve që mbrojnë lëkurën tonë nga djegiet nga dielli. Një justifikim tjetër për të shijuar ato brownies çokollatë
Ngrënia e shumë frutave dhe perimeve të verdha dhe portokalli mund të na japë një rrezitje natyrale. Super ushqimet e lëkurës si karota , kungulli, kajsitë, papaja, mango, panxhari, domatet, patatet e ëmbla dhe pjepri përmbajnë një antioksidant shumë të fuqishëm të quajtur β-karoten, një pigment i kuq portokalli që shndërrohet nga trupi i njeriut në vitaminën A. Vitamina A është shumë e rëndësishme për lëkurën e shëndetshme, thonjtë, sistemin imunitar por edhe për një nxirje të këndshme. Si: Përmirëson ngjyrën e lëkurës. Kur ju hani shumë produkte të pasura me karotenoide, teprica e tyre ruhet në dhjamin pak poshtë lëkurës dhe pigmentet e tyre shihen përmes saj dhe ju japin një shkëlqim të shëndetshëm që imiton një nxirje. Përveç kësaj, ato parandalojnë rrudhat, duke shkatërruar radikalet e lira që dëmtojnë lëkurën pas orëve të gjata të ekspozimit në diell.
Perimet me gjethe të errëta si spinaqi dhe lakra jeshile përmbajnë gjithashtu sasi të mëdha të β-karotenit dhe kontribuojnë në një nxirje të shëndetshme.
Frutat agrume nuk janë burimi i vetëm i dozës ditore thelbësore të vitaminës C. A e dini se një filxhan brokoli ka më shumë se dyfishin e sasisë së vitaminës C sesa një limon i plotë? Vitamina C është e rëndësishme për mbrojtjen nga mungesat e imunitetit, si dhe për rritjen e prodhimit të kolagjenit. Kështu, kombinimi i karotenoideve dhe vitaminës C në brokoli mund të përmirësojë si ngjyrën ashtu edhe funksionet e lëkurës dhe të jetë një aleat tjetër në arritjen e nxirjes perfekte.
Këto vezë janë një “arsenal” vitamina dhe minerale dhe sidomos verdhë veze përmban sasi të mëdha të vitaminës A.
I pasur me tirosinë dhe kalcium, gjiza ofron proteina, vitaminë B-12 dhe A dhe mund të shtohet në ushqime që do të na ndihmojnë të arrijmë një nxirje të këndshme.
Mos harroni yndyrnat omega 3. Ushqime të tilla si peshku yndyror dhe arrat ndihmojnë në uljen e inflamacionit dhe mbrojnë lëkurën nga djegiet nga dielli dhe melanoma. Gjithashtu, edhe pse vaji i ullirit nuk përmban karotenoide, antioksidantë dhe omega-3, ai do të hidratojë lëkurën.