Ka prova në rritje që azhurnimi i Android 12 i Samsung bazuar në ndërfaqen e përdoruesit One UI do të arrijë më herët sesa pritej. Sipas njoftimit të Ice Universe në rrjetin social kinez Weibo, mund të dëgjojmë diçka rreth lëshimit të softuerit të Samsung që në javën e ardhshme.

Nëse ai po flet për një njoftim apo një lëshim beta mbetet për tu parë. Sidoqoftë, thuhet se kompania koreano-jugore thuhet se filloi punën në Android 12 për serinë Galaxy S21 në qershor. Më vonë u njoftua se zhvillimi i Android 12 One UI 4.0 po zhvillohet.

Në të kundërt, zhvillimi i Android 11 për familjen Galaxy S20 thuhet se filloi në fund të korrikut të vitit të kaluar dhe një program beta për zhvilluesit u hap në shtator.

Pajisjet Samsung aktualisht janë në One UI 3.1 dhe numri i lëshimit prej 3.1.1 tregon se nuk është një azhurnim kaq i madh. A do të njoftojë Samsung zyrtarisht One UI 4 gjatë Konferencës së Zhvilluesve të Samsung (SDC) 2021, kjo mbetet për tu parë.

Google njoftoi Android 12 në maj dhe disa pajisje Android tani kualifikohen për beta-në e dytë. Samsung pritej të hapte programin beta në tetor, por duke parë se si po shkojnë gjërat, është plotësisht e mundur që ajo të fillojë shumë më herët. Sipas asaj logjike, seria Galaxy S21 mund të marrë Android 12 para dhjetorit, ndoshta në nëntor.

Samsung, i cili prodhon një nga telefonët më të mirë Android, aktualisht është në kulmin e tij kur bëhet fjalë për azhurnimet e softuerit.