“Ne nuk mund të parashikojmë se çfarë do të ndodhë.” Në konferencën për shtyp, Toshiro Muto, kreu i komitetit organizues të Lojërave Olimpike të Tokios, nuk përjashtoi anulimin e lojërave në minutën e fundit.

Rritja e infeksionit shqetëson autoritetet japoneze, si dhe atletët e përfshirë: në 24 orët e fundit, janë regjistruar dhjetë raste të reja, duke e çuar numrin e përgjithshëm të infeksioneve në 68.

Për një pyetje specifike, Muto u përgjigj: “Ne do të vazhdojmë të diskutojmë nëse ka një rritje. Gjithmonë kemi qenë në marrëveshje që, bazuar në situatën, të kemi krahasime të reja. Në këtë pikë, rastet mund të rriten ose të ulen, dhe ne do të vlerësojmë se çfarë të bëjmë nëse ato rriten “.