Platforma e famshme emesazheve, WhatsApp, do të ndalojë së punuari në një numër pajisjesh të hënën e ardhshme, më datën 1 nëntor.

Në vijim të politikës së përditësimit të rrjetit të promovuar nga Facebook, do të jenë telefonat që përdorin një sistem operativ Android në versionin 4.0.4 ose më të hershëm ata që do të preken nga kjo lëvizje.

Më poshtë po ju tregojmë një listë të telefonave ku Whatsapp s’do të funksionojë më 1 nëntor:

Galaxy prirje II
Galaxy SII
Galaxy S3 Mini
Galaxy Xcover 2
Galaxy Core
Galaxy ACE 2
Lucid 2
Optimus F7
Optimus F5
Optimus L3 II Dual
Optimus F5
Optimus L5
Best L5 II
Optimus L5 Dual
Best L3 II
Optimus L7
Optimus L7 II Dual
Best L7 II
Optimus F6 Enact
Optimus L4 II Dual
Optimus F3
Best L4 II
Best L2 II
Optimus Nitro HD
Optimus 4x HD
Optimus F3
QZTE V956
Grand X Quad V987
Grand Memo
Xperia Miro
Xperia Neo L
Xperia Arc S
Alcatel
Ascend G740
Ascend Mate
Ascend D Quad XL
Ascend D1 Quad XL
Ascend P1 S
Ascend D2
Archos 53 Platinum
HTC Desire 500
Caterpillarko Darovo28BKUML

Telefonat që nuk do të preken do të jenë ata me Android në versionin 4.1 ose më të ri, si dhe ata të sistemeve të tjera operative.