Transporti publik në kryeqytet dhe mënyrat si mund të përmirësohet shërbimi ishte ndër çështjet e ditës të Komisionit Ekonomik.

Kryebashkiaku Erion Veliaj tha se Bashkia do të japë një subvencion prej 1 milion eurosh për rimëkëmbjen e sektorit të transportit publik, por kërkoi që e njëjta gjë të bëhet edhe për subvencionimin e kategorive të veçanta, siç janë studentët dhe personat me aftësi të kufizuar.

Veliaj kërkoi bashkëpunimin e Ministrisë së Arsimit e qeverisë, pasi siç thotë ai, në urbane udhëtojnë një pjesë e madhe e qytetarëve që nuk janë rezident nw Tiranw dhe nuk mund tw mbulohen vetwm me buxhetin e bashkisw.

“Kemi kërkuar që të gjendet një zgjidhje e qëndrueshme, afatgjatë për transportin publik.

I kemi kërkuar qeverisë që, ose në Akt Normativ, ose në buxhet, të vendoset një subvencion për transportin publik, sidomos për qytetin e Tiranës, që transporton një pjesë të madhe të komuniteteve, që s’janë as rezidentë. Edhe Ministria e Arsimit duhet të japë subvencionin e vet për studentët, është pjesë e Paktit për Universitetit. E njëjta gjë vlen edhe për Personat me Aftësi të Kufizuara,” u shpreh Veliaj.