iPhone 14 mund, për herë të parë në histori, të miratojë portën e karikimit USB-C. Kështu thuhet në një raport të iDrop News, i cili ka mbledhur zera të ndryshme nga një sërë burimesh të besueshme, të cilat japin informacione të sakta për gjeneratën e ardhshme të smartfonëve Apple.

Sipas zerave të brendshme më të fundit, të paktën dy nga katër modelet e iPhone të planifikuar për shtatorin e ardhshëm, 14 Pro dhe 14 Pro Max, do të pajisen me një port standard tip-c,

Apple tashmë përdor një karikim të tillë në iPad-ët më të fundit. Vendimi do të ishte pasojë si e kërkesave të Bashkimit Europian, i cili në tetor kishte ftuar gjigantët e teknologjisë së lartë të përshtateshin me një standard të vetëm për të plotësuar nevojat e konsumatorëve, ashtu edhe për çështje thjesht teknike.

Në fakt, porti i sotëm i Lightning nuk lejon shpejtësi të transmetimit të të dhënave të barabarta me ato të usb-c, që kërkohet gjithnjë e më shumë për të lëvizur file të mëdhenj midis pajisjeve dhe kompjuterëve. Një nevojë reale për përdoruesit e iPhone që nxjerrin foto dhe video me cilësi të lartë (ProRes), formate të rënda për hapësirë.

Shpejtësia e transferimit të një lidhësi rrufeje është e krahasueshme me atë të një porti USB 2.0, tashmë të vjetëruar për teknologji. Administrata Biden tha gjithashtu se ishte në favor të kalimit në lidhësin e vetëm për pajisjet kryesore teknologjike të konsumatorit.