Tani mund të jenë të gjitha mjaltë dhe sheqer në marrëdhënien e Kate Middleton me Mbretëreshën Elisabeth, por dhjetë vjet më parë, Mbretëresha nuk donte as të diskutonte për t’u bërë anëtare e familjes mbretërore.

Në ribashkimin e çiftit në vjeshtën e vitit 2008, mbretëresha Elisabeth dukej se po ngrinte disa shqetësime nëse nipi i saj duhet të martohej me Kate. Edhe arsyeja nuk ishte origjina e saj siç është shkruar shumë herë.

Princi William dhe Kate Middleton u martuan në vitin 2010. Megjithatë, ata janë në lidhje që nga viti 2002. Ata kishin një lidhje tetëvjeçare me një ndërprerje të gjatë midis 2007 dhe 2008.

Sipas librit të Katie Nichols të vitit 2011, “The Background of a Royal Romance”, Mbretëresha Elisabeth nuk donte që Princi Uilliam t’i propozonte Kate Middleton para se të merrte një punë, një profesion.

“Mbretëresha ishte shumë e shqetësuar dhe besonte se Kate duhet të kishte një punë dhe një ID përpara se të shpallej fejesa”.

Në atë kohë, Mbretëresha dhe Kate ishin takuar disa herë në ngjarje formale, por Elisabeth dinte pak për “vajzën me të cilën po dilte nipi i saj”.

“Mbretëresha, pavarësisht moshës së saj, është një nga mbretërit më punëtorë dhe fakti që një anëtar i ardhshëm i familjes mbretërore nuk po punonte u konsiderua i papranueshëm. Mendimi i Elisabeth ishte se nëse Kate do të bëhej gruaja e William, atëherë ajo kishte nevojë për një punë të mirë. “Kthimi nga një resort turistik me pesë yje në tjetrin nuk është një kualifikim për një grua të re që mund të bëhet mbretëreshë.”

Pikërisht atëherë besohet se Elisabeth i kishte propozuar Kate të bënte punë bamirësie, gjë që e bëri atë të fillonte të punonte me Starlight, një organizatë bamirëse për fëmijët e sëmurë rëndë.

Ai gjithashtu mori një punë në markën Jigsaw dhe më pas punoi në biznesin e familjes Middleton Party Pieces.

Që kur u martua me Princin William, Kate ka punuar për familjen mbretërore, ka marrë pjesë në ngjarje për Elisabeth, ka marrë pjesë në gala bamirësie dhe fondacione dhe ka punuar me Princin William, Princin Harry dhe tani Meglan Marc.