Një studim i ri zbulon se përse nuk duhet ta hedhim ujin me të cilin ziejmë patatet. Hulumtimi në SHBA zbuloi se patatet janë një burim i vitaminës C, Bl ketamine e njohur për antioksidantin e saj dhe rrit imunitetin.
Hulumtimet kanë treguar gjithashtu se ato përmbajnë më shumë kalium se bananet. Një lëndë ushqyese që parandalon fryrjen. Lëndët e tjera ushqyese të gjetura gjatë hulumtimit janë vitamina B6, por edhe hekuri.
Një sasi e madhe e përmbajtjes së patateve në këto minerale dhe vitamina, përfundon duke zier në ujë dhe është për të ardhur keq t’i zbrazni në lavaman.
Për shkak të niseshtës që përmban ky ujë, ai gjithashtu ka një veti trashjeje. Pra, mund ta përdorim për të lidhur salcat, supat dhe lëngjet. Një zgjedhje ideale për ata që duan të përdorin një trashës pa gluten.
Gjithashtu, nëse bëjmë pure dhe na ka mbetur qumështi, uji i patates do të bëjë të njëjtën punë si materiali që mungon. Dhe pureja jonë do të dalë, e lehtë, por edhe vegane, me kusht që të mos shtojmë gjithmonë produkte të tjera shtazore.
Mund të ruhet në frigorifer për një javë në një shishe ose kavanoz të mbyllur mirë. Në afat më të gjatë, mund ta vendosim në frigorifer.