Apple po redukton prodhimin e iPhone 13-ëve të saj, të lëshuar muajin e kaluar, me mbi 10% sepse furnitorët Broadcom dhe Texas Instruments nuk mund të ofrojnë çipa të mjaftueshëm për telefonin, sipas një raporti sot nga Debby Wu i Bloomberg.

Wu shkroi, “Apple Inc. ka të ngjarë të reduktojë objektivat e saj të prodhimit të iPhone 13 për vitin 2021 me deri në 10 milionë njësi.

Kompania kishte pritur të prodhonte 90 milionë modele të reja iPhone në tre muajt e fundit të vitit, por tani po u thotë partnerëve të prodhimit se totali do të jetë më i ulët sepse Broadcom Inc. dhe Texas Instruments Inc. po luftojnë për të ofruar komponentë të mjaftueshëm.