WhatsApp sapo ka prezantuar funksionin e krijimit të ngjitëseve të personalizuara brenda bisedave.

Aplikacioni i mesazheve në pronësi të Meta-s, kompania mëmë e paraqitur nga Zuckerberg për të përfshirë të gjitha projektet e Facebook-ut dhe filialeve, e ka lëshuar këtë funksion të WhatsApp në variantin web, i aksesueshëm nga çdo shfletues kompjuteri.

Ngjitëset, edhe pse nuk janë ekskluzive për një shërbim të veçantë mesazhesh, u kanë dhënë mundësi platformave konkurruese, si Telegram, që të rriten në popullaritet.

Deri më tani, WhatsApp bën të mundur bashkëngjitjen e ngjitëseve në bisedat e bëra nga aplikacione të palëve të treta, ndërsa me lëvizjen e sotme synimi është të centralizohet më shumë përdorimi nga abonentët e një ekosistemi të vetëm.

Shtimi i afisheve të personalizuara, tani për tani vetëm nga ëeb-i, është i aksesueshëm duke hapur seksionin për dërgimin e një ngjitësi dhe më pas duke klikuar në butonin “krijo”.

Më pas, kërkohet të ngarkohet një imazh nga hard disku, nga i cili mund të merrni ngjitësin, mundësisht për t’u modifikuar në dimensione, korniza, tekste, vizatime me dorë të lirë dhe më shumë (madje edhe një ngjitëse në ngjitëse).

Ndryshe nga mesazhet, fotot dhe videot e dërguara te kontaktet, ngjitësit e personalizuar nuk sinkronizohen me telefonat inteligjentë.

Kështu që ato të dërguara nga shfletuesi, nëse lindin nga një imazh në telefon, do të jenë të dukshme vetëm nga kompjuteri i përdorur dhe jo edhe në telefonin e të njëjtit dërgues.

Në mënyrë të ngjashme, marrësi i ngjitëses do të jetë në gjendje ta shikojë atë vetëm me akses nga klienti WhatsApp nëpërmjet internetit.

Për momentin, kompania nuk ka lëshuar informacion për lëshimin e funksionit në aplikacionet Android dhe iOS.