Kryebashkiaku i New York-ut Bill de Blasio njoftoi sot se të gjithë punëtorët e sektorit privat duhet të vaksinohen duke filluar nga 27 dhjetori.

Kryebashkiaku shkoi më tej se masa e administratës së Joe Biden, e cila hyn në fuqi me 4 janar dhe ka të bëjë me kompanitë që kanë më shumë se 100 punonjës.

“Këtu në Nju Jork, ne vendosëm të nisim një grevë parandaluesekundër koronavirusit për të bërë diçka vërtet të guximshme për të ndaluar përhapjen e Covid dhe rreziqet që ai paraqet për të gjithë ne”, tha de Blasio për MSNBC.

Ai shpjegoi se vaksinimi i detyrueshëm vlen për të gjithë “punëtorët e sektorit privat në Nju Jork nga 27 dhjetori ”, pra gati 184,000 biznese, kompani dhe dyqane.

Përveç kësaj, nga e njëjta datë, ” Njujorkezët 12 vjeç e lart do të duhet të tregojnë certifikatën se kanë marrë tre doza të vaksinës, sipas kryebashkiakut, i cili do të japë dorëheqjen më 31 dhjetor për t’u zëvendësuar nga Eric Adams i cili u zgjodh më 2 dhjetor. ”

Prania e variantit Omicron tani është konfirmuar në të paktën 15 shtete të SHBA-së.