Ekipi që punon në Pinterest nuk ka ndërmend të ngadalësojë rritjen e shënuar në periudhën e fundit, më saktë nga shpërthimi i krizës shëndetësore e në vazhdim. Në përputhje me këtë qëllim, kompania sot njofton një blerje të re, duke i shtrirë duart tek Vochi, zhvilluesi përgjegjës për aplikacionin e redaktimit të videove me të njëjtin emër.

Themelimi i Vochi daton në vitin 2019, kompania është e vendosur në Bjellorusi dhe krijuesit e saj (Ilya Lesun, Anna Buglakova, Vasily Kasnitsky, Sergei Malyutin) do t’i bashkohen ekipit të Pinterest, duke vënë kështu në dispozicion aftësitë dhe përvojën e tyre në këtë fushë.

Aplikacioni ka arritur sukses me versionet e tij të destinuara për Android (Google Play) dhe iOS (App Store) falë një algoritmi të pronarit i cili, duke përdorur një sistem të inteligjencës artificiale, analizon përmbajtjen e një filmi duke njohur objekte të ndryshme dhe subjekte të kornizuara, duke aplikuar një efekt të veçantë për secilin në përputhje me rrethanat. Rezultati përfundimtar është ai i dukshëm në klipin promovues të bashkangjitur më poshtë.

“Aplikacioni ynë u ofron krijuesve mundësinë për të shtuar menjëherë efekte me cilësi të lartë në objekte në një video, bazuar në një teknikë të vizionit kompjuterik. Kjo është një qasje unike në industri dhe ne jemi të kënaqur që mund ta bëjmë atë të disponueshme për një audiencë edhe më të gjerë si pjesë e ekipit të Pinterest.”

Në fund të tetorit, një thashethem ka hedhur hipotezën e blerjes së mundshme të Pinterest nga PayPal, përballë një transaksioni ekonomik të vlerësuar në 45 miliardë dollarë: të gjitha të mohuara brenda pak ditësh.