Qeveria gjermane ka liruar rregullat e udhëtimit për një numër vendesh, javë pasi i ka shtuar ato në listën e rrezikut për shkak të shpërthimit të variantit të koronavirusit Omicron.

“Britania e Madhe, Afrika e Jugut, Namibia, Zimbabve, Lesoto, Esvatini, Botsvana, Malavi dhe Mozambiku janë hequr të gjitha nga lista e vendit të zonave të varianteve të shqetësimit”, njoftoi instituti “Robert Koch” dje në mbrëmje vonë.

Njerëzit që udhëtonin për në Gjermani nga ato rajone duhej të karantinoheshin për dy javë pas mbërritjes, pavarësisht nga statusi i vaksinimit dhe pa opsion testimi.

Sipas rregullave, vetëm shtetasit gjermanë dhe banorët gjermanë lejoheshin të ktheheshin në vend nga vendet në atë listë.

Ndryshimet hyjnë në fuqi që sot, pas së cilës asnjë rajon nuk do të renditet si variant i zonave të shqetësimit.

Britania e Madhe dhe tetë vendet afrikane ishin në listën e Gjermanisë për zonat me rrezik të lartë.

Udhëtarët nga ato zona duhet të karantinohen për 10 ditë nëse janë të pavaksinuar dhe nuk janë shëruar nga një infeksion koronavirus.

Periudha e izolimit mund të shkurtohet nëse personi jep një test negativ, por jo më herët se dita e pestë.