Presidenti amerikan Joe Biden, ka njoftuar se SHBA për gjashtë muajt e ardhshëm do të nxjerrje 1 milion fuçi nafte nga rezervat strategjikë të SHBA, me qëllim uljen e çmimeve të larta të karburantit.

Në një njoftim zyrtar Shtëpia e Bardhë bëri me dije, se pas konsultimeve me aleatë dhe partner, presidenti Biden do të vendosë lirimin më të madh të rezervave të naftës, duke vendosur 1 milion fuçi shtesë në treg në ditë nga rezerva strategjike për gjashtë muajt e ardhshëm.

“Ky është një vendin historik i ndërmarrë në gjithë historinë e SHBA”, bëjnë me dije zyrtarë të lartë të SHBA.