Televizioni shtetëror rus, “Rossiya 1”, ka thënë gjatë një transmetimi të sa se Lufta e III Botërore sapo ka filluar.

Gazetarja Olga Skabeyeva u tha shikuesve se ofensiva e përshkallëzuar lufte mund të quhet me plot gojë Luftë e III Botërore duke shprehur siguri të plotë për këtë.

“Ne patjetër që po luftojmë kundër infrastrukturës ushtarake të NATO-s, edhe pse jo drejtpërdrejt me aleancën. Kjo duhet pranuar”, tha Skabeyeva.

Kjo deklaratë sipas medias britanike Mirror, vjen pasi u bë e qartë nga Moska se ka humbur një agjent të inteligjencës në Ukrainë, duke i dhënë një goditje të madhe spiunazhit elitar të Kremlinit. 

Kapiteni Alexey Bogomolov, i regjimentit të 25-të të veçantë të forcave speciale të GRU (Stavropol), u vra gjatë një konflikti, zbuluan mediat në Rusi.
Komentatori ushtarak Dmitry Drozdenko tha në Channel 1 të veçantë shtetëror: “Në fakt, një luftë e plotë në shumë nivele është duke u zhvilluar me Perëndimin kolektiv. Dhe Perëndimi ka kohë që po përgatitet për luftën”.

Prezantuesja Olesya Loseva, mikpritëse e Vremya Pokazhet, u tha shikuesve se Perëndimi tani po furnizonte “miliona armë” në Ukrainë.
Ajo argumentoi se Ukraina po bënte dekretin e Perëndimit duke kryer “ende më shumë provokime, të përgjakshme, të tmerrshme, krejtësisht të paimagjinueshme”.

“Ata pretendojnë se Rusia është një vend jo i denjë për të qenë në hartën e botës dhe se të gjithë rusët duhet të fshihen nga faqja e dheut”, pretendojnë analistët në Rusi .

“Ukrainasit vetë janë ndërgjegjësuar. Ata nuk po shikojnë gjenocide, madje në Kharkiv, po i mirëpresin ushtarët tanë si çlirimtarë të vërtetë. Njerëzit po dalin me flamuj rusë në duar dhe po na mbështesin”, pretendoi gazetarja e njohur.